Alanya'da Emlak Satışları

Alanya da Emlak işleri nasıl gidiyor
Alanya Antalya’nın küçük ama bir o kadarda gelişmiş büyük bir ilçesi, diğer ilçelerine göre daha gelişmiş bir ilçe. Genelde turizm ağırlıklı olan gelir kaynağı, önceden tarım ağırlıklı idi, ancak turizmin gelişmesinde sonra tarım yavaş yavaş biterek yerini inşaat sektörüne aktarmaya başlamıştır.
Alanya tarımdan boşalan alanları modern ve estetik görünüme sahip binalar ile donatmaya başlamıştır ve 2000 yılı ile 2005 yılları arasında oldukça popüler bir sektör olmuş çoğu zaman turizmin önüne geçmiştir. Alanya'da emlakçılar artmış ve bu yıllar arasında ciddi miktarda binalar yapılmış ve oldukça yüksek oranlarda daire satışları villa satışları yapılmıştır.
Ancak bu emlak satışları genel olarak yine turistlere yapılmış ve turizm yön değiştirmiştir. Günümüzde ise yani şu anda olduğumuz yıl olan 2016 yılında ise turistlere emlak satışı durma noktasına gelmiş, ama yeni modern binaların yapımı az da olsa yapılmaya devam etmektedir.
Alanyada emlak  işlerinin hızlı olduğu dönemlerde dışardan bir çok yabancı yatırımcı da Alanya da Türk ortaklar ile ciddi projeler yapmışlardır. Son zamanlarda artan terör olayları ve turistlerin gelmeyişi ile yabancı yatırımcı ve turistlerin emlak alımı durmuş bir çok yabancı da elinde ki dairesini satmak istemektedir.

Alanya emlak firmaları ise bu gidişe dur demek için, çalışmalara ve yurtdışında bulunan yatırımcılara gerek fuarlar aracılığı ile gerekse internet aracılığı ile ulaşmaya çalışmaktadır. Şuana kadar Alanya da yaklaşık 40.000 dairenin yabancılara satıldığı bilinmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Trend Ev Eşyaları